Deligarden – din lokala cityfarmare – vi som står bakom Deligarden heter Eva och Ben Svedberg. Vi driver en hydroponisk vertikalodling i en 40-fots odlingscontainer på Svetsaregatan i Halmstad. Här odlar vi sallad, kål och örter helt utan bekämpningsmedel året om och helt oberoende av vädret utanför. Vi sår varje litet frö i sin egen odlingsplugg som följer salladen hela vägen - det innebär att den nyskördade salladen lever fortfarande när du får hem den. Du skördar själv de blad du äter och du får en fräsch sallad med alla smaker och näringsämnen kvar. Vi tar hand om varje liten planta som skördas omsorgsfullt för hand för att vi ska kunna leverera fina späda grödor direkt till ditt bord - du behöver inte ens skölja grödorna.
Ät och njut av smakerna samtidigt som du får i dig all den näring som grödan själv producerat.

  


Vår odlingscontainer är en begagnad container som fått nytt liv via Freightfarms
 koncept vilket bland annat är att kunna odla året runt oavsett väder och vind och oavsett var i världen du befinner dig. Det är en yteffektiv odling och möjliggör odling mitt i stan. Tanken är att minimera transporter och få nyskördade grödor där folk bor. Enligt Freightfarms beräkningar motsvarar 1 års odling i vår container 7-8 000 kvm traditionell odling beroende på vad som odlas. Genom att vi har ett slutet vattensystem kan vi odla till enbart 10 % av det vatten som skulle gå åt vid traditionell odling. Vi använder energieffektiv ledbelysning som ger grödorna både värme och motsvarande solens ljusfrekvenser för tillväxt och fantastiska smaker. Vi har en framtidsodling där vi kan erbjuda ett mer hållbart, närproducerat alternativ till importerade örter och grönsaker och det bästa av allt är att det smakar så mycket mer.
 

Förvaring och hållbarhet

Våra sallader skördas med odlingspluggen kvar vilket innebär att de fortfarande lever när du får dem till dig. För att de skall hålla sig fräscha extra länge paketerar vi dem i plastpåsar (tillverkade av 95 % förnybart material). Förvara dem i kylskåp med pluggen kvar och i påsen så kan de hålla upptill 1-2 veckor. Kålen är klippt och förvaras den likaså bäst i sin påse i kylskåpet med hållbarhet 1-2 veckor. Örter har oftast en hållbarhet på par dagar.

Hur gör jag?

Du kan lägga din beställning:

 • Genom vårt beställningsformulär på sidan
 • Genom att maila oss om du tycker det är enklare
 • Beställa via FB-annons på Rekoring Flygstaden med utlämning på Plantagen (gå med i gruppen)
 • Beställa via FB-annons på Rekoring Granngården med utlämning på Granngårdens parkering (gå med i gruppen)
 • Beställa via FB-annons på Rekoring Folkparken med utlämning på Folkparkens parkering (gå med i gruppen)

Du väljer var du vill hämta din beställning:

 • Torsdagar udda veckor kl 17:00-18:00, Plantagens parkering på Flygstaden, Halmstad
 • Torsdagar jämna veckor kl 17:00-17:30, Granngårdens parkering, Halmstad
 • Torsdagar jämna veckor kl 18:00-18:30, Granngårdens parkering, Halmstad
 • Fredagar kl 11:00-11:30, Deligarden, Svetsaregatan 18, Halmstad
 • Fredagar kl 14:00-19:00, Kandyz, Eketångavägen 1, Halmstad

Du betalar via swish senast samma dag till:

 • Swish 1233730900
 • Som betalningsmottagare står Illma organisation och utveckling - Deligarden
 • Du får digitalt kvitto via sms inom 24 h

Du kan prenumerera på en leverans, du bestämmer själv om du vill ha varje eller varannan vecka och vad du vill ha. Du hör bara av dig om det är någon förändring i beställningen annars levererar vi där vi kommit överens om det.
Är ni fler på arbetsplatsen som vill beställa maila till hello@deligarden.se eller ring på 0730-758164 och se om det finns möjlighet till leverans till arbetsplatsen.